ZRNO PRERAĐEVINE

Zimnica, umaci, začini, tofu i seitan – svi proizvodi Zrno eko prerade dijele iste kriterije: izbor isključivo ekoloških sirovina, korištenje vlastite poljoprivredne kulture kao glavnog sastojka, kiseljenje procesom prirodne fermentacije, izostanak bilo kakvih konzervansa i aditiva te proizvodnja u malim serijama na najstarijem hrvatskom ekološkom imanju. Stvorene s ljubavlju i ručnim radom, Zrno prerađevine pronađite u bio&bio trgovinama!

U svim našim prerađivačkim pogonima koristimo isključivo ekološke sirovine koje nam garantiraju kvalitetu i nutritivnu vrijednost. Također, glavni sastojak gotovo svih naših prerađevina je poljoprivredna kultura s vlastitih polja što nam omogućuje postizanje potpuno jedinstvenih mirisa, tekstura i okusa. Izborom posebnih metode izrade poput prirodne fermentacije te preciznosti koju omogućuje ručni rad, Zrno prerađevine postižu jedinstveni spoj tradicije i inovacije. Od kiselog kupusa do kisele čičoke, preko Zrneta začina i pasirane rajčice, do majstorskog tofua i seitana – Zrno prerađevine spajaju poznato s nepoznatim u užitku u pravoj hrani.

preradevine2.jpg
bg_4-e1610628183386.png
krastavci.jpg

UKISELJENO

Ukiseljeni asortiman Zrno prerađevina čine tradicionalne kulture poput kupusa, krastavaca, bijele repe i cikle, ali i nove i rijetke poput daikona, čičoke i kukuruznih klipića. Sirovine za proces proizvodnje uzgajaju se na vlastitim poljima Zrno eko imanja, a prirodni proces fermentacije potpomognut laktobakterijama osigurava cjeloviti proizvod jedinstvenog okusa. Ključ prirodne fermentacije je asistencija kiselog tijesta iz Zrno eko pekare koje obogaćuje mikrobiom i pomaže u procesu kiseljenja. Sami proizvodi koriste se u brojnim sendvičima Zrno pekarstva, kao i jelima Zrno bio bistroa od kojih je sezonska sarma od vlastitih kiselih glavica apsolutna zvijezda zimske sezone.

Saznajte više

bg_4-e1616584998497.png
Zrneta.jpg

UMACI I ZAČINI

Izbor i svježina sirovina uvelike određuje kvalitetu umaka i začina. Pasirana rajčica Zrno eko prerade proizvodi se od San Marzano rajčica s vlastitih polja, poznatih po svojem bogatom okusu savršenom upravo za tu namjenu. Briga o izboru sorti savršenih za preradu nastavlja se i u slučaju blagog i ljutog ajvara čiji glavni sastojci – paprika i patlidžan – rastu manje od 100 metara od kotla u kojem se kuhaju. U kategoriji začina, Zrneta je jedinstvena mješavina svježeg korjenastog povrća i voća, savršena za cijeli niz juha i jela dok pire od bundeve ima samo jedan zadatak – biti dio najfinijeg Pumpkin Spice Lattea u Zrno bio bistrou.

Saznajte Više

bg_1.png
tofu.jpg

TOFU I SEITAN

Zrno tofu i seitan koriste se u brojnim proizvodima Zrno eko pekare poput sendviča i savijači, ali i u raznovrsnim jelima Zrno bio bistroa poput Megaproteina, Cordon Blue-a i Cezar salate. Ono što ih čini posebnima je izbor sirovina i majstorski proces izrade koji se u velikoj mjeri oslanja na vještine naših djelatnika. Tako proizvodni proces Zrno tofua traje skoro godinu dana, a započinje sjetvom sorte soje koja karakteristikama odgovara specifično toj namjeni. Nakon žetve i sušenja, soja ostaje na Zrno imanju i ulazi u preradu, odnosno postaje tofu. Zbog ograničenih kapaciteta, Zrno tofu i seitan dostupni su isključivo kroz daljnje Zrno proizvode, odnosno Zrno eko pekaru i Zrno bio bistro.

Saznajte Više

16-2.png

18

Proizvoda

4-2.png

25

Tona vlastitog prerađenog povrća

noadditives.png

0

Aditiva i konzervansa

nosugar.png

0

Dodanog šečera